Vijesti

10.10.2023.

SEEDIG 8: Regionalna Sinergija za Napredak Zajednice

SEEDIG, South Eastern European Dialogue on Internet Governance, najavljuje svoj osmi godišnji skup pod nazivom "SEEDIG 8 - 8. Godišnje Okupljanje za Dijalog o Internet Upravljanju u Jugoistočnoj Europi". Ovaj prestižni događaj održat će se od 6. do 7. studenoga 2023. godine u Zagrebu, Hrvatska.

SEEDIG 8 održava se pod zajedničkom temom "Digitalno Bez Granica: Regionalna Sinergija za Napredak Zajednice". Ova tema pažljivo je odabrana s obzirom na osnovne vrijednosti SEEDIG-a i njegovu posvećenost poticanju širenja zajednice i jačanju partnerstava diljem regije. Ona naglašava ideju da se u našem sve više povezanom digitalnom svijetu granice koje tradicionalno definiraju države nadilaze mogućnostima suradnje i rasta. SEEDIG 8 prepoznaje da je suradnja preko granica ključna za osnaživanje lokalnih zajednica i pruža prostor gdje dionici iz Jugoistočne Europe mogu povezati se, razmjenjivati ​​insighte o projektima i inicijativama u svojim zemljama te istražiti mogućnosti za unapređene sinergije.

SEEDIG 8 okuplja stručnjake, donositelje odluka, akademike i aktiviste iz regije Jugoistočne Europe kako bi raspravljali o pitanjima koja se tiču internetskog upravljanja, digitalnih prava i tehnološkog razvoja. Ovaj dvodnevni skup nudi priliku za duboku analizu trenutnih izazova i prilika u digitalnom prostoru te promovira dijalog i suradnju između različitih interesnih skupina.

Kako biste saznali više o SEEDIG 8, registrirali se za sudjelovanje i pregledali kompletan program događanja, posjetite službenu web stranicu SEEDIG 8 na poveznici: SEEDIG 8 - Službena stranica.