Vijesti

14.09.2020.

DNSNODE usluga za .hr domenu

25. kolovoza Netnod i CARNET su najavili novo partnerstvo unutar kojeg će CARNET koristiti sekundarni DNS servis DNSNODE kako bi osigurao brzi i otporan DNS za domene pod svojim upravljanjem.

CARNET se veseli korištenju Netnodove usluge DNS DNSNODE kako bi pružio još sigurniju i stabilniju DNS infrastrukturu za našu .hr domenu. Vjerujemo da će suradnja s Netnodom biti dugoročno međusobno kvalitetna.

Kao jedan od najpouzdanijih DNS pružatelja usluga, Netnod podržava neke od najvećih TLD-ova", rekao je LM Jogbäck, izvršni direktor Netnoda dodavši: "Naša DNS usluga osigurava 100% neprekidnog rada i pruža vodeću sigurnost i stablinost u industriji. Drago nam je što možemo najaviti naše partnerstvo s CARNET-om i veselimo se zajedničkoj suradnji na osiguranju čvrstog DNS-a za sve njihove domene."

Kao operater I-root-a, jednog od 13 korijenskih svjetskih poslužitelja imena, Netnodovi stručnjaci za DNS osiguravaju stabilnost i sigurnost DNS-a gotovo 20 godina. Uz to, Netnodova DNSNODE usluga za TLD pruža: jednu od najvećih dostupnih anycast mreža: 70+ lokacija širom svijeta, stratešku podršku i inteligentne veze koje optimiziraju usmjeravanje, smanjuju kašnjenje i poboljšavaju iskustvo krajnjeg korisnika, potpunu podršku za IPv4 i IPv6, sigurnost i stabilnost s anycast mrežom dizajniranom za maksimalnu otpornost na DDoS napad. Više informacija o DNS usluzi Netnod dostupno je ovdje.